GÜNDEME DÜŞEN BOMBA: YENİ BİR HAYAT ZAYIFLAMA PROGRAMI’NDA NASIL ZAYIFLADILAR?

Yeni Bir Hayat zayıflama programı yayın hayatına devam ederken herkesin aklında aynı soru: Yeni Bir Hayat yarışmacıları yarışmadan sonra da kilolarını koruyabilecekler mi? Yayın hayatının başında bu konuda birçok eleştiriye maruz kalan Yeni Bir Hayat zayıflama programının akibetinin The Biggest Loser gibi  olacağı neredeyse kuşku götürmez bir gerçek. Peki geleceği önceden görebilen bu yarışmacılar neden bile bile lades diyorlar?

Gerçek şu ki medya önünde obezite tedavisi mümkün değildir. Obezite tedavisi, anlık yöntemlerle, kısa sürede ve gösteri amaçlı bir kurgulamaya alet edilemez. Buna göz yuman Rtük, bunu birkez daha düşünmelidir.

Halil Kargulu’nun da söylediği gibi ” Yarını bugünden görememek en büyük kaybımız olacaktır.”

Obezite tedavisi zamana yayılmış bir tedaviyi gerektirir. Düzenli bir beslenme ve enerji tüketiminin artırılması her ne kadar birçok kilolu insan için çözüm olsa da obezite için yeterli değildir. Çünkü obezite bir hastalıktır. Basit yöntemlerle tedavi edilemez. Obezite tedavisi için destek şarttır.

Yeni Bir Hayat zayıflama programına tekrar değinecek olaursak, evet 2 spor eğitmeni eşliğinde bu yarışmacılar ama aralarında 200’ü aşkın kiloda obezler bulunan bu yarışmacılar için bu destek yeterli mi? Tabi ki hayır. Reyting için toplum sağlığınınbile tehlikeye atılabileceğinin somut bir örneği bu yarışma.

Mayıs 1, 2012 tarihinde OBEZİTE TEDAVİSİ VE MİDE KELEPÇESİ, Uncategorized, YENİ BİR HAYAT STA TVDE OBEZİTE TEDAVİSİ, YENİ BİR HAYAT STAR TVDE KULLANILAN DİYETLER içinde yayınlandı ve , , , , , , , , , , , olarak etiketlendi. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin. 1 Yorum.

Yorum bırakın